Pendapat ibu2

Hai ibu2 saya skrg prgnant ank first 27w saya bru nak cari barang sikit2..saya nak tanya ibu2 dlm ni yg brpngalaman anak first dulu bila beli brang ibu nursing bra dan cardigan berbutang tu wajib ka nak beli? Tak boleh ka kalau pkai bra biasa?maaf saya tak tahu sb kbnyakan sya baca list utk ibu ada tulis nursing bra dn cardigan berbutang..tlg sya ibu2

3 Balas

nursing bra mmg wajib ptutnya sbb awal2 you nak bagi baby susu badan. baju berbutang n berzip kt depan pun perlu ikutkan. klau u mmg duduk rumah je x kluar2 x pakai bra kt rumah pun xpe. so x perlu la beli. tp kalau ade nk kluar rumah mmg kena beli wpun mgkin nnt u decide nk bg baby susu formula awal ke ape. sbb awal2 susu bdn byk klau baby x hisap nnt bengkak, breast u yg sakit. klau u ada pam, nnt pam je lah haaa. pkai bra biase boleh je cuma x tahulah u selesa ke tak naikkan bra or bukak mcm tu je. nnt klau keluar nk menyusu pun kena cari tmpt tersorok or duduk dlm kereta je sbb u nk selak baju haaa

11mo ago

aah lg mudah. sbb tarik cangkuk depan je yg dkt tali tnpa perlu bukak cangkuk blkg. beli dlm 5-7 helai okay je. sbb bila pkai baju hosp, time nk bersalin je kena bukak baju dlm. waktu lain pkai je. xnk pakai pun xpe masa kat hosp sbb baju hosp ibu bersalin tu x nipis x tebal n kat wad pun sume ppuan. doc laki dtg time turn dyeorg je. klau dah balik rumah wpun rumah family sendiri elok pkai. sbb awak mst ade ayah or adik beradik lelaki jugak klau ade. pastu nnt ade org yg nk dtg melawat tgk baby sume xkn la x pakai bra kan haaaa. nnt sng tgh susukan baby buka belah depan je. org dtg kejap je boleh tutup balik.

ikut keselesaan masing².. ada orang mmg tak pernah pun pakai nursing bra walaupun menyusu penuh..kalau ikut saya, perlu la.. lagi selesa . cardigan tu, tak pernah plak beli sebab menyusu.. saya suka cari baju yang longgar, dan tak terlalu labuh, boleh selak. tak wajib pun baju bf.. kalau nak beli bf cover okay jugak

Nursing bra ✅ Lagi senang, sebab ada button nak bukak. Saya tak beli cardigan, lebih selesa pakai baju loose, senang nak selak.

11mo ago

biasanya ada dua jenis nursing bra, button atau cangkuk mcm sis lg sorang ni bgthu. yes, saya pakai di hosp, dan dirumah juga sbb saya jenis tak selesa kalau tak pakai apa apa. saya tak ingat la, saya tak lama pun warded, saya rasa saya bawa dalam 4-5helai camtu.