Nursing Bra

Wajib ke beli nursing bra? Kalau pakai normal bra boleh tak utk breastfeeding? #firsttimemom

27 Balas

Pada pendapat sy nursing bra ni penting jugak... Utk kselesaan Kita mom yg mmg fully bf ank... Easy pg mana2 nk bukak n tutup tu senang.... Kalau pkai bra biasa udah mcm mna.... Jenuh nk bukak n pkai balik... Selalu sy dlam pantang jarang pkai bra...habis pantang mmg nursing bra wajib utk sy... At least Kena ada 3helai

Takcakap lah wajib. Tapi seriously, nursing bra lebih selesa. Even bra biasa yg nonwired, still susah nak selak nyusukan baby/pump. And nenen pun takkan sama size dgn sebelum ada susu 😊 plus kalau pakai bra biasa, senang bengkak susu nanti.

Sy lebih selesa pakai nursing bra sebab lembut. Dah habis breastfeed pun still pakai. Lebih selesa ms menyusu. Try dulu. Ms pregnant sy mmg tukar ke nursing bra sbb nk try saiz yg betul. Mmg selesa. Tambah breast tgh sakit ms pregnancy ni

Berguna sgt! Beli la dkt shopee i beli rm9 je sepasang. Sebijik rupa mcm brand shapee tu. murah and selesaaaaa. Yg utk breastpumpp hands free bra pun i beli dkt shopee rm12 je. Sgt useful. Xyah beli mahal2

4y ago

https://shopee.com.my/product/142936371/2256533250?smtt=0.0.9 @babyhome2018.my banyak jugak kedai yg jual bra yg sama. Bengkung pun i beli dkt sini rm15 je. Tp elokkk sgt

Nursing bra ni untuk selesa badan kita. Kita nak tampal breast pad lagi. Kang anak nak tetek, celah mananya nak bukak? Takkan nak buka bra terus. Habis susu tumpah untuk sebelah lagi.

Sy pun x pernah cuba lg bra nii.. Tapi dh oder kat shopee.. Murah jaa.. First time nk try. Baca komen2 kat sini semuanya kata ok selesa.. X sabar pulak nk tgu brg sampai

Kalau saya susah xguna nursing bra.kalau guna nursing bra senang nak direct bf anak bila2 masa.Saya guna yg kat mydin je.Tak sampai rm10..hehehe.

Masa pregnant size bra bertukar. Terus beli nursing bra siap2. Sekarang dh ada anak senangnya nak menyusu compare dengan bra biasa tu. Tak rugi beli.

Ikot keselesaan masing2. Tp saya lebih prefer guna nursing bra sbb memudahkan dan selesa bila nak menyusu baby. Beli online pun ade je yg murah2.

Boleh tp susah sikit. Nursing ni dia siap ada cangkuk kt depan. So boleh tanggal. Sy x beli pun😆. Selit keluar jelah breast tu skjp...