Nursing bra / bra menyusu

Saya nak tanya, nursing bra ni kalau waktu berpantang berguna tak? Ye lah sbb berpantang kan banyak duduk rumah je, kalau pakai bra biasa tu okay tak? Ke mmg kena beli jugak?

5 Balas

Pada pendapat sye, better sis pakai je bra all the time sbb lepas bersalin breast kita nak tampung susu kalau tak pakai bra nanti breast mudah loyot ke bawah sbb takda support. Kalau nak beli nursing bra beli yang quality sikit yang ada support untuk breast kita. Kalau nak pakai bra biasa pun ok je tapi klau boleh pilih yang takda besi la takut sakit pulak kalau pakai long term. Apa2 pun terpulang pada sis ☺️

xperlu beli pon. sye guna bra biasa je. waktu pantang lagi lah x keluar rumah. dh duduk rumah, mmg x guna bra pon. kalau org dtg bru pakai, tapi rumah sye jenis xde org laaa. masa pantang pon duduk dgn husband dgn mak sye je. so xde mslh kalau x pakai bra. kalau awk duduk rumah ade ayah ke adik beradik ke ipar duai ke kena la pakai. beli yg jenis xde besi pon xpe.

sy beli sbb niat nk guna pump susu nanti inshaAllah . dicadangkan utk guna nursing bra yg ada lubang bsar kt tgk bila kita bukak tu. . sy bru order mt shopee..rm 3 je..sale 6.6.xtau best xbest.cuba jaya je hehe

bg sye, nursing bra sgt selesa pkai time pantang. sye pkai sampai anak sye 9bulan+. ank dh stop bf bru sye pkai bra biasa pulak. beli dkt shopee murah2 je sis.

beli yg xde besi