gdm 30weeks

Hai ibu2. Nak tanya, cmne kalau results last bsp 8.5? Esok kena jumpa doc. Kebiasaan nya doc akan buat apa? Takut pulak rasanya.

9 Balas

Boleh mula belajar dari google pasal kencing manis ketika hamil, apa yg akan berlaku kalau tak kawal. Supaya kita berilmu, tak buat /makan suka hati. Utk kesihatan kita n baby juga kan? Dgr ckp doktor, jgn takut. Doctor tau apa dia buat sbb dia berilmu, kite kena ambik tahu ilmu tambahan jugak

tengok doktor sis , kalau doktor oke lagi on diet je laa . kalau doktor yang ta puas ati tepaksa laa on ubat on insulin,, macam kita dulu result ta sampai 8 pon tapi doktor tetap ta puas hati last2 kena gdm on insulin betabah laa

4y ago

Tak puas hati? Depends kesihatan keadaan pregnant mommy tu bukan ikut perasaan doktor je. Kalau doctor kata diet sbb dia sesuai dgn tu. bkn sbb dia tak pus hati sis. Haha

automatic gdm mom, mmg doc akn trus on ubat / insulin cz 30 weeks sdh kn.. kna lecture laa pmknan control ini itu doc akn ckp bertabah laa sekali dlm smnggu BSP smpi bersalin dn lpas bersalin if bacaan gula msh tinggi

mujurlah msk group dpt kongsi pengalaman kan...sy pun gdm on insulin smlm bacaan x cntik,kki br call dok jumpa esok bedebar rasa tp demi baby....pk yg baik2,apa yg dia buat tuk kebaikan kita..

4y ago

berapa bacaan bsp sis kalau kena cucuk insulin ? saya next week doc panggil lagi nak monitor bsp dan decide sama ada nak on ubat makan atau on ubat insulin..kebiasaan sye, before fasting agak tinggi salu dlm range 5.1-5.5

Kne bebel dgn DR la jawabnye..dia akn tnye ap yg kita mkn ,kuantiti brapa bnyk yg kita ambil,slbihnye nasihat .tu sy la mse mula2 kne😆 tp sy kne diet on control je la..

Biasanya on insulin sbb dh 30 weeks keatas...mcm sy aritu msuk ubat brsalin 37weeeks sbb tkut baby besar..

Saya 29w dh gdm on insulin.. Bertabahla mummy.. Utk kebaikan ibu n baby..

Selalunye kalau still tinggi doc akan bagi ubt kencing manis

On diet makanan.