Buat buku pink

hai ibu2 nak tanya ?buku pink klu nak buat kat kerajaan kena berapa bulan ye kandugan kita?

23 Balas

Kalau da confirm mengandung terus pegi buat buku supaya awak tau darah ok ke tak, kondisi badan ok ke tak . Tak payah tggu smpai 8mnggu ke atas. 4 mnggu pun kk da boleh bukak buku

Sy bila check pregnancy test sy positive, esoknya sy terus ke KK buka buku pink. Masa tu baru sy taw sy preggy 7 weeks.

Sebaik'y buat awal2 ..saya pn baru nk buka buku tanggal 13/03 ni ..kndungan saya dh nk msuk 24mggu ..hihihi

Sy tau sy mengandung terus p klinik buat test terus doktor suru buat buku pink

8-12w Kalau xde miscarriages sebelum ni atau mslh kesihatan lain.

sebelum 12minggu lepas dari tuh nurse akan marah knp lambat sgt

8 week above.. Nk snng call kk.. Sbb setiap kk berbeza.. 😊

Sy 8w dh buat buku. Sbb jarak kandungan dekat.

Ats 8w tp xbleh lbh 13w klau d tmpt sy 😊

Sy 6weeks da buat buku pink