Susu yang sesuai untuk ibu hamil

Hai ibu2 mengandung...assalamualaikum... Boleh tolong tak??susu apa yang sesuai yaa jika kandungan dah 12minggu...tapi saya nak berperisa coklat...sebab saya tak suka sangat minum susu biasa sahaja

11 Balas

samala suka coklat 🤭. Enfamama coklat sedap sis. nurse n doc kk tmpt sy tak galakkan ambil anmum sbb gula tinggi. frisomum pun ok tp tu la, takde perisa coklat, sy try satu tin je, pstu loya dgn rasa dia. sy suka enfamama lg sbb ade coklat tu hehe

2y ago

lupa nk ckp, kalau ade mslh gdm , better elakkan amik susu berperisa ni. apa2 pun boleh tnye pendapat doc/nurse kk. dorg akan suggest ikut kesihatan n kesesuaian sis

susu HL tu pun..kalau tknk berat bdn naik mendadak ,minum apa2 jenama susu yg awak bole minum..asalkan jgn susu mengandung..sbb nti berat bdn naik mendadak..saya tahu pun sbb nurse bgthu masa saya kandungkan anak ke2 haritu..

Kalau ikutkan doc ckp minum susu tak wajib utk org preggy. Byk lg sumber lain utk dptkan kalsium. Makan supplement calcium pn boleh. Kalau sis nk mnum susu yg berperisa sy rse xsuggestla sbb susu perisa2 ni manis.

2y ago

nurse suruh minum susu

semua susu ok kec. awak ada alahan laktosa atau gdm. kalau ada 2 perkata tu pilihlah susu no sugar less carbohidrat

16 week tp still tekak tk boleh telan susu if berperisa blh la tp tk digalakkan sngt sbb bnyak gula

sy amalkan ostenurix shaklee utk sumber kalsium sb sy xsuka Sangat minum Susu..

Sama dgn saya, saya minum Anmum materna untuk ibu preggy, perisa coklat.

2y ago

Saya okay dgn susu tu, saya try beli paket kecik dalam RM20 lebih , so far okay sis.

Amnum ada susu coklat🥰 rse dye okey untuk yg x suke susu sgt

saya minum susu rizqi... ada perisa kurma. coklat..strawberrry

susu berperisa ni xdigalakkan sbb tinggi gula