Luka jahitan

Hai ibu2 macam mana ya nak bagi jahitan cepat baik dan betul2 elok. Luka dah kering tp macam rasa sakit2 lagi. Walaupun dah 20hari dah. Jahitan saya banyak, dan dah renggang sikit.ddk tak lasak pun ,kdg2 penat sbb dukung baby menyusu dan suka tido kat lengan. Bergerak tu tak ada masalah ok je tp rasa tak selesa bila ddk atau bareng lama. Rasa sakit2 ngilu.. saya nak cepat baik supaya lebih mudah jaga baby. Baby saya jenis high demand. 😢

2 Balas

Sepanjang mengandung ibu berkongsi nutrisi, vitamin, calcium dgn anak. Nk lahirkan seorang zuriat pulak mmg agak "memakan" badan ibu. eloklah lepas bersalin ibu start consume supplement mcm vit c, primrose oil, fish oil, n mana2 recommended supplement untuk ibu. 20 hari tu kira awal lagi n mmg rasa ngilu. paling tk 3 bln bru hilang ngilu2 tu. saranan saya makan vit c untuk bagi luka dlman sembuh cantik

Czer atau vaginal birth? Klu czer ambil masa juga