Sakit luka jahitan

Hi, saya dah 2 bulan 15 hari bersalin tapi luka jahitan kat bawah masih sakit sampai sekarang. Pergerakan saya terbatas nak buat kerja, kalau berdiri lama rasa sakit sangat, duduk pun sakit. Kadang2 merah luka jahitan. Macam mana nak cepat sembuh ya? Saya dah jumpa macam2 doc, jahitan semua dah okay. Rendam dengan air garam pun dah. #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

hi awak, apa update awak ye? sakit tu hilang sendiri tak or awk ada jumpa dr lagi? sy dh bnyk kali jumpa dr semua kata luka jahitan cantik, myb yg sy sakit tu sbb terkena saraf masa jahit..

Sy pun alami bnd yg sama..last2 Sy sapu bethapen 1st aid & buat rendaman dgn kerap..baru ok..elak pakai pad kasar & seluar dalam ketat yg blh buat luka tu bergesel..

5mo ago

Beli dekat farmasi.. jgn pki pad dlu.. takut melecet kena pad je..

Benang dah tercabut je belum tu? Sbb kalau tak mcm tak normal dh dua bulan tak baik2. Pergi check dgn dr ya.

4mo ago

mungkin ke saya pun sbb trauma, sbbnya dr cek mmg dia kata dah cantum elok n bila dr tekan pun takde rasa sakit..sakit tu on off kkdg tak sakit kkdg 2 hari sakit pastu hilang, tp sy pun tk sure sbenanrnya yg sakit pedih tu kt mana or kt bhgian dlm, sbb kt parut jahit tu mmg dh tak sakit even tekan

hm kalau okay mesti tak sakit dah. Cuba pergi klinik lagi skali and mntk Dr buat surat refer ke hospital

4mo ago

awak sama lah macam sy, sy pergi jumpa dr pun bnyk kali dah utk cek, mmg dr kata ok dah sbb sy tgk sendiri pun mmg dh cantum elok, tp mmg kkdg sakit tu on off ada, bisa pedih, bila pegang tmpt jahitan tu tk sakit pun..tp tkthu kt mana sakit tu

sy sapu ng air manjakani. dh kering. arini pkai esok dh kering. kne pakai btulsampai btul2 kering

awak apa update awak ye? rasa sakit lagi ke? sy baru sebulan lebih sama kena dgn awak mcm ni

sis beli tu..yg tu berkesan..saya pakai sebulan dh sembuh sikit