Baby 5 bulan 7 hari belum meniarap

Hai ibu2. Anak lelaki saya dah masuk 5 bulan 7 hari. Tapi belum meniarap hanya mengiring saja normal ke? Tapi kalau letak kan berdiri kaki dia kuat siap lompat2.. meniarap je taknak 😅

4 Balas

sis,anak lelaki saya 5 bulan 27 baru meniarap.. katanya mitos anak lelaki ambil masa utk meniarap.. sama mcm anak sis jugak mengiring dulu pastu meniarap..

2mo ago

itulah tadi pi kk nurse tanya dah boleh meniarap pastu baring balik ke.. dia ckp nanti 6 bulan nak monitor dah boleh ke kalau tak kena jumpa pakar.. seram pulak dengar ingat kan xpe

bila dia dah start mengiring tu lagi sikit nak ke niarap dah tu. awk tgk youtube ada cara cara nak ajar baby meniarap. rajinkan buat

heheheh samalah sis anak kita , meniarap belom pandai lagi kerjanya nak berdiri je lenguh tangan kita🤣

Normal. 9 bulan tak meniarap tu yg kena jumpa doktor. Teruskan buat tummy time untuk anak