Bayi Meniarap

Anak saya dah nak masuk 6 bulan, haritu tepat 5 bulan dia dah meniarap tapi selang dua minggu dia jadi taknak meniarap langsung pulak, sebok dok angkat kepala dengan kaki sahaja sekarang. Risau rasa, normal ke yeee? #seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

sekarang 5 bln, nak pakai diaper , nak susukan dia mcm bergusti 😂 dia nak meniarap lh. kita nak terlentang / mengiringkan dia. 😅

Saya alami juga macam tu, rajin buat tummy time, klu dia x suka, 2 minit pun ok,

2y ago

ya.. anak saya x suka tummy time masa awal2 dulu. tapi saya buat je tummy time min 2 minit. Tak kisah rengek/ nangis 2 minit tu. Kita nk bagi otot perut tengkuk bahu dll kuat