Sesi Tanya Pakar bersama Dr JoAnn Rajah (Pakar Pediatrik)

Hai ibu yang dikasihi! Hari ini anda berpeluang untuk bertanyakan apa-apa soalan mengenai Jaundice atau demam kuning! Kami pasti anda semua mempunyai pelbagai soalan dan pertanyaan mengenainya memandangkan perkara ini sering terjadi pada bayi. Dr JoAnn Rajah ialah Pakar Pediatrik yang akan aktif berinteraksi dengan anda di app. Tanya soalan pada ruangan komen di bawah! Pakar Perunding kami akan menjawab segala persoalan anda pada hari Sabtu, 1 Februari 2020 jam 3 petang. Jadi, pastikan anda bertanya apa sahaja soalan yang berkaitan dengan Jaundice atau demam kuning.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr JoAnn Rajah (Pakar Pediatrik)
96 Balas

hai dr. klu hb 12 to 13 baby still boleh kena kuning ka?

5y ago

Kebanyakan masa kuning bayi boleh berlarutan sehingga 1-2 minggu. Kuning berpanjangan adalah di mana kuning masih kelihatan selepas 14 hari bagi bayi yang cukup bulan dan 21 hari bagi bayi pramatang.

Saya darah o. Mcmana nk elak bby kena kuning ya dr??

5y ago

Ouh ok thank you dr.

Thanks Dr Joann for all the insightful responses!

5y ago

You're most welcome!

Hye doc.. kalu bacaan gula 7.3 tuh tinggi ke ??

5y ago

Selepas 2 jam results 7.3

Adakah bacaan 107 utk jaundis normal?

5y ago

Bacaan bergantung pada umur bayi. Berapa umur bayi puan?

susu ibu penawarnya❣️