HAMIL TRIMESTER PERTAMA

HAI IBU YANG BERPENGALAMAN, SAYA HAMIL BARU MASUK 6WEEK TAPI SAYA TIDAK PUNYA MORNING SICKNESS TIDAK PENING ATAU MUAL HANYA MUDA NYERI ASAM LAMBUNG SAHAJA TAPI TIDAK MUNTAH,SAYA PALING SUKA MAKAN MASAM DAN MANIS TAPI BILA SAYA SUDA HAMIL, SAYA TIBA-TIBA TIDAK SUKA MAKANAN YANG MASAM MAKANAN MANIS SEMUA MAKANAN KEGEMARAN SAYA SUDA TIDAK ADA SELERA, SAYA KELIRU SEKALI ADA KA ITU NORMAL MASA KEHAMILAN MINTA PANDANGAN IBU IBU SEMUA...

17 Balas

sama sis. kita serupa. alhamdulillah sampai 12w ni pun tak ada lagi alahan mabuk muntah muntah. tapi selera makan kureng. makanan yang saya suka dulu sekarang dah macam sejarah je. bayangkan pun kadang loya. tapi loya sekadar loya je lah, tak muntah pun 😂

Bersyukur sgt2 sis klau tkde morning sickness..jgn dimiintaaa atau teringin..hidup mcm tk terurus lalui morning sickness.sy ank 3 smua morning sickness truk smpai 4 bln..allah je thu btapa derita nyaaa..

normal sis...ada jgk ibu2 xde morning sickness..ada yg ada tp xteruk...ada yg teruk minum air suam pon muntah balik...stiap ibu2 lain2..semoga baby dlm perut tetap mbesar dgn sihat...

sy dah 5weeks... buat masa ni xde lg morning sickness, rasa pelik jgk🤭🤭🤭. sbb sblm ni mmg teruk... xtau lg bln 2 kedepan die maih... harap xde lah utk yg ni.

Normal.... Sy mula2 pn mcm tu jugak... Tp bila dh msuk 6 weeks, morning sickness saya mmg sgt truk... Skrg bru msuk 10 weeks.. Pn masih kne morning sickness

BIASA LA TU HORMON ORANG MENGANDUNG, ADA YANG SELARI ADA YANG BERTENTANGAN. SELAGI KANDUNGAN SIHAT TIADA APA YANG PERLU DIRUNSINGKAN.

Normal sis. Sy pon begitu tp bila masuk trimester ke-2 ni baru nak rasa mual angin semua. Tp alhamdulillah masih terkawal.

normal lah tu , tapi sy syukur lah, dri tmstr prrtama sama kedua ni alahan Dan perangai pelik2 ni Tak de ...syukur

normal sis.. Macam sy ..sy pun x ada morning sickness ataupun alahan apa² ..

Bertuahnya sis .. normal tu ,sis jgn risau ya