Bleeding brownish on off selama seminggu tapi tak sakit.

Hai ibu semua. Sy skrg bleeding on off hampir seminggu tapi tak rasa cramp atau sakit pinggang. Keluar lendir brown pun sikit2 je masa kencing. Sy dah pergi jumpa doc. Doc cakap kantung okay dan cantik tapi belum ada janin. Ikutkan 6week 5 day tapi size kantung 5week. Doc bgi duphaston n repeat scan lepas 2 weeks. Ada tak ibu2 semua alami mcm sy dan selamat melahirkan? -Yana-

8 Balas

Hi sy owner post. Alhamdulillah sy dah buat scan utk 8week. dah ada heartbeat. dekat seminggu juga keluar lendir brownish. tapi sy sentiasa positif dan doa byk². sy makan duphaston dan tranexamic acid semasa bleeding seminggu tu. terima kasih atas pandangan dan komen² ibu semua💕 -yana-

9mo ago

sama mcm sy.. pregnant anak first bleeding seminggu.. kmudian stop, then bleeding lagi.. Alhamdulillah skrg anak dh umur 3 tahun.. kena banyakkan bed rest dan jgn angkat benda berat.. pregnancy yg ketiga ni pon sama jugak bleedingnya..huhu

Saya macam ni juga , nnti kena makan duphaston selama 5 month, mula mula takut bila scan pun tk jelas sangat, dah 10 week alhamdullilah , jantung pun nampak, so jangan stress, ikut je doc cakap, yang penting iron folic or asid folic jangan lepas.

Sama sebiji mcm saya. Patutnya 6w1d tapi size kantung 5w5d dan kantung kosong lagi. Jumpa dr sebab ada spotting lendir sikit. Dr bagi duphaston juga dan suruh repeat scan selepas 2minngu. Semoga baby kita sihat 🥺🥺🥺🥺🤲🏻

10mo ago

Saya pun alami mcm ni. Tahun lepas spotting, lepas tu baby tak bertahan gugur masa 11w sbb xmembesar. Tahun ni pregnant pun ada spotting. On duphuston, harap² lah ok

Sama mcm I bleeding on off tapi pergi check doctor semua ok baby last bulan 5 pergi Hospital besar check sana pun doctor ckp baby i sgt active tak ada pasal ape2 syukur dah skrg 6 bulan lebih 🥹🥹

banyak bedrest. kalau boleh hanya bangun utk solat, mkn & mandi. elakkan buat kerja2 berat. elakkan bersama suami

saya sebulan dalam 3 kali bleeding , Dr mmg nasihatkan rehat secukup nyaa ..

sama kes dgn sy.. semoga kita n baby sihat 🥹

bykkan bedrest