ruam gatal lepas bersalin

Hai ibu ibu semua.. Ada tak yang pernah kena ruam gatal lepas bersalin? Sebelum ni tak pernah jadi camni. Lepas bersalin naik ruam gatal dua2 belah kaki. Dah pergi klinik, doc bagi ubat gatal yang sapu tu jer.. Apa ubat yang bagus ya kalau jadi camni?

ruam gatal lepas bersalin
37 Balas

Ya allah sama sebijik macam saya , minggu ke 2 pantang terus naik gatal dkt perut then kaki peha semua .. now dh nk jadi parut gelap tu but still gatal sangat2 😭 sampai naik dkt tangan lengan 😩 dah pakai and makan ubat klinik still takde ap apa perubahan 😩