Minum air gula

Hai ibu-ibu! saya mengandung 16 minggu, nak tanyak minum air gula kena puasa boleh minum air kosong tak?

2 Balas

Saya haritu start puasa pukul 10 then minum jaa air kosong sampai la lepas minum air gula & amik darah kali kedua . Nurse sini cakap boleh ja minum air kosong dlm tempoh kita puasa tu . Bukan takboleh minum langsung , takda effect pun kalau amik darah minum air kosong jangan air manis ja . Sepanjang di kk sebelum & selepas amik darah saya bawa botol air . Untuk hilangkan dahaga .

sye mse minum air gula haritu tye nurse, nurse kate kalau nak minum air kosong minum sikit je. jadi sye mnum seteguk dua utk hilangkan tekak kering masa lps bgun tido je.