Darah ibu O

Hai ibu ibu. Nak tanya, siapa ibu2 sini yang kumpulan darah O. Anak ok tk? Ramai yang cakap kalau ibu darah O kemungkinan besar anak akan kena kuning. Kuning yang teruk . So apakah langkah2 yang kita harus buat?

18 Balas

Saya o positif..suami pun o positif gak..antara 4 org anak saya..yg sulung sbb dia ada g6pd..memang ada kuning..terus kena tahan ward lps saya bersalin tu,no2,no3 x de kuning,no4 ada..tp x masuk ward pun..kuning pun sikit je..cara saya..menyusukan anak ngan susu ibu je.. Xde petua ape2 pun saya guna..