Persiapan Baby

Hai Ibu Ibu. Nak Tanya. Minggu keberapa waktu sesuai buat Persiapan baby, siap basuh baju kemas bag hospital semua mcm tula??

11 Balas

sy..start Dr 5 atau 6 month..beli sdikit..demi sedikit...bila dah waktu na bersalin..tinggal masuk dlm kereta jer...bulan pertama sy beli Bab basic dulu pastu ..baru brg yg lain...so xde keterlaluan...atau bajet Dan sediakan senarai ..supaya senang ...

act bila dah 5month dah boleh start beli brg sikit2 .. dlm 7/8 month dah boleh basuh baju baby , then ready kan dlm bag hospital . Sbb nak bersalin ni , bila2 masa je boleh sis , tapi harap sampai 39week .. Cuma kita kena get ready ..

Sy start beli barang baby semua sikit2 dari 24w , Then skrg sy 34w dah complete dah. Beli barg yg penting je dulu. Barg2 baby semua sy dah siap2 letak dlm kete. 🤭 kot2 baby nak tengok dunia awal. So semua dah standby. 😉

kalau saya , 38 week baru complete persiapan ke hospital . hehe . kalau barang dah lengkap, boleh je prepare awal2 ☺️

slalu 28w cmtu dh bleh get ready..settle awal senang x susah hati pkir klu bersalin awal dr due..

Saya 31weeks ++ membasuh, 33weeks ++ mengemas dan packing dlm beg hospital.

28w sy dh start beli brg2.. 30w dah bersalin.. emergency ceaser..

7 bulan dh boleh start siap kn smua brg , prepare awal senang...

26 week sa dah beli brg baby.

kalo sya 36w