Persiapan ke hospital

Hey mommies... Bile agaknya Masa yg sesuai basuh baju baby yea?? Usia kandungan berapa minggu selalu mommies buat persiapan?? 28w agak2 awal sgt x?? ☺️☺️ #ingintahu

9 Balas

boleh dah tu basuh. & kemas kemas. and ya betul, masuk 3rd trimester, memang dah kena standby bag hospital. pengalaman saya, turun tanda awal. malam sebelum tu baru je kemas bag. nasib baik sempat. kalau tak kelam kabut ?

sy masuk 36weeks dh start basuh baju baby and kemas brang baby smua.. sbb previously anak2 masa 38weeks dh kluar so standby awal tak kalut.. masa packing tu baju baby tu kdang ade benda tak ckup so boleh laa prepare..

Dah bleh cuci & prep brg2 baby. Pengalaman sy hari rabu packing baju baby, esoknye terus bersalin. Sy bersalin awl. 32 mggu

masuk 3rd trimester dh bole ready bag hosp mommy & baby.. just in case berlaku apa2 , semua dh ready to go.. ?

Sy dh 30w pun baru nk mencari. Tp fokus pd brg2 hospital dlu. Yg lain2 slowly akn beli.

KLU sy Mo dekat masuk 8 bulan baru sy sedia2 dah..ikut masing-masing juga..

sume basuh awal..sbb 3 org ank lahir 36 week..3 org 37 week

boleh dah tu kemas²...jgn tangguh²??

Sy 27w dah stat basuh.. Sikit2 buat