Batuk time mengandung

Hai ibu & bakal ibu... Sy da mgandung 13 mggu.. skrg sy tgh batuk.. boleh ka ambil ubat ktka mgandung nie.. sbb rsa da xthan sbb perut ikut sakit bila batuk..

8 Balas

Saya pon mcm tu masa 13.. 14 mnggu.. Sbb risau baby ada kesan sampingan ada sya baca smpai gugur sbb kuat sgt.. Tekanan perut.. Awk blh try ubat ni.. Ubat ni sesuai Untk ibu hamil.. Untk baby pon bolih.. Budx pon blh awk try beli kt farmasi.. Saya minum.. Esok kurang batuk..

Saya ada juga batuk masa awal2 mengandung tu tapi makan ubat semua xsesuai. lama2 hilang gitu je tapi saya kerap juga minum air suam2. Apa2 jumpa doktor dulu. jangan mcm saya.. main makan je ubat batuk.. letak vick ikut suka je 😂😂 tapi tak hilang pun batuk.

Masa 1st preggy dulu, bila nak tido malam je mesti sy batuk tiba2. Siang okay pulak. Bila batuk je, sy minum delima gulsan. Tu je ubat sy 😅 boleh jugak hilangkan loya2 😁 kalau suami batuk2 pun sy bagi minum delima gulsan je

Boleh cuba aowaleet untuk masalah batuk. Sapu di leher dada depan dan belakang. Tak panas. Sesuai dgn ibu mengandung. Bahan pon semulajadi. 😊

klu sy batuk, mnum air suam bnyak dan letak aow dkt leher. tdk brani mkn ubat sembarangan🤭

sy dulu mcm awk . doc suruh minum air suam byk² je . jenuh gak la berminggu baru baik

kene refer doktor dulu

Jumpa doktor.