Selamat Bersalin

hai hampa semuaa, alhamdulillah kami selamat bersalin bulan 8 hari tu. baby prem. 35minggu 5hari. kena tahan wad 5hari untuk on antibiotik dan bagi oksigen. due date : 14/09/2022 serah diri sbb gdm : 30/08/2022 bersalin : 15/08/2022 baby sekarang dah 4bulan. Alhamdulillah. kita merancang Allah tentukan. saya induce on drip. sbb air ketuban dah habis takut baby makan najis. saya boleh bersalin awal sbb air ketuban turun masa kerja. saya doakan ibu2 yg bakal melahirkan baby dipermudahkan urusan. 🥰

15 Balas

induce drip sangat menakutkan bagi saya 😂😂😂 anak sulung induce drip, dri 6.30 petang smpai 9.50 malam baru bersalin. h anak kedua syok 😭😭😭 pkul 8 pagi insert induce ubat, pkul 2 insert lagi, pastu dikeluarkan balik sebab contraction skala 5 paling sakit tapi jalan buka 3 cm. pkul 7 malam masuk lr sebab check dah 4cm. pkul 7.30 malam settle buang air kecil, pecah ketuban.. tibahhh fully dilate.. 7.40 dah bersalin kakakakakakkaa 😂😂😂😂

2y ago

induce drip mmg menakutkn. lg takur kta x sdr ape2 klaw kena ubat thn sakit hahahaha. kelakar pun ade. sakit yg teramat tu hahah

boleh sy tahu, kalau gdm, memang akan bersalin awal ke dari due date? sbb sy gdm on diet 4/4/2023 ni due. tp selalu baca org kata serah diri awal sbb gdm 😅 mmg perlu ke ya?

sis... nak tanya.. sis serah diri on 30/8 tu..dpb discaj balik rumah ke? atau duduk hospital sampai bersalin?? sbb sy pun gdm d/c anak 1st... boleh explain tak..

2y ago

sya bru2 ni kena drip air sbb over due. dia punya rasa. smpai x leh bincng. kena pkai ubat thn sakit yg jenis sedut. smpai mamai x sedar ape ea. laki smpai kesian tgk..mmg x sdr la ape yg d sebut masa kena ubat thn sakit tu. jd high btol2 hahaha

Alhamdulilah.. saya 36w . Doc suruh induce nanti 37w , sbb katanya baby kecik & saya ada gdm on diet , doa kan saya & baby selamat ye

2y ago

13week sis 😅

tarikh sme ngn saya bersalin 15/8/22, usia kndugn 38week 1day. hehehe😁😁 tapi sye emergency czer . Fetal distress.

Tahniah sis! Birthday baby sama dengan birthday saya hehe. Semoga sihat selalu baby sis ya 🫶🏻

aamiin . moga dipermudah urusan mommies² sekalian ❤️❤️❤️❤️❤️

Amin Ya Rabbal Alamin.Tahniah puan.. moga ibu dan baby sihat² je..

awal nyer dah serah diri. ingtkn sehari sebelum due br serah diri

puan bersalin di hospital kerajaan ke? boleh tahu total bayaran berapa?

2y ago

Bslin dkt hsptal gomen murah je .. xde smpi ratus2 la byr .. saya aritu rm60 smething la jgk bslin 21hb kluar wad 23hb 😊