Emosi semasa berpantang

Hai guys nak tanya pendapat or anyone yg pernah lalui situasi macam ni, macam mana korang boleh handle this situation ye? Saya bersalin secara czer n berpantang di rumah family sendiri. Abang ipar saya duduk serumah ngan family saya. Bila anak saya nangis mesti dia akan suruh kakak saya (isteri dia) untuk diamkan anak saya. Abang ipar saya tak bekerja. Tapi bila suami saya datang bermalam, dia xde pun nak marah2 kalau anak saya nangis 2-3 pagi. Kadang2 rasa macam saya pulak org luar. Kadang nak pergi tandas dalam rumah pun seram sejuk sebab abang ipar saya jenis x duduk dalam bilik dia. Ada jer dia lepak dekat ruang tamu depan tandas tu. Dia jenis panas baran… sebelum saya khawin n beranak pun dia dah pernah marah or angkat tangan kat wife and anak dia. Sekarang bapa saya pulak nak kena sara dia sebab kakak saya tak bekerja. Dia nak buat bisness pun suami dia jenis bertalam-talam. Depan org dia acah support, bila dia duduk kt bilik dngan kakak saya dia akan down2 kan smangat kakak saya. Emosi saya time berpantang banyak terjejas dengan perangai dia. Kadang2 makanan saya time pantang kat dapur pun dia ambik tanpa serba salah.#pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

Hmmm bab family ni susah lah. Cuba la, terus terang je dengan family awak pasal masalah ni, bincang apa yang patut. Dia tu cuma abang ipar awak, dah berkahwin, tapi tak ada langsung nak fikir tanggungjawab sampai yr dad pulak nak kena tanggung dia. and, kalau dah sampai naik tangan tu kira melampau dah tu. Kena berhati hati lah semua orang kalau dah duduk serumah. Report je polis kalau dia buat apa apa.

suruh jak suami sis stay situ dngan sis, biar abg ipar sis segan sikit.