37week susah membuang

Hai geng bulan march. Ada sape sape kat sini yang susah nak membuang? Even dah minum air masak and makan makanan yang serat pun still rasa macam najis tersepit 🤣kadang kena duduk 1jam dalam bilik air

9 Balas

kita terbalik lak. sy nie jenis susah membuang dr dulu lg. tp start 37w tiba2 sy jd kerap membuang, sehari mesti ada sekali membuang. org kata dah tanda2 nak dekat bersalin. hehe.. ikut pengalaman sy yg susah membuang nie, sy bykkan minum air and makan buah je utk bg senang membuang. paling berkesan, buah naga and tembikai. puan boleh cuba nt ye. mcm sy, kalau makan pisang, jd lg sembelit. so puan kalau nak cuba pisang, tengok dulu berkesan tak utk puan. sbb sesetgh org makan pisang sng membuang, ada yg susah lak membuang 🤭

1y ago

saya dari awal mmg kerap membuang. dah masuk hujung ni, mmg kadang menangis nk buang 🤣 okay saya try mkan buah naga nanti. thankyouu

Sama laa bila susah mmbuang jdi sembelit najis keras lpastu bila dh mmbuang kluar skli darah buasir 🫠trauma nk berak dh dkt due tkut nnti pantang tkut nk berak ngan buasir + luka dlman lps bersalin

Sama. Sy dah 39w. Susah nak membuang. Rasa mcm nak membuang tapi tkde hasil 😅 jadi confuse pulak ni tanda nak bersalin ke atau memang sembelit ke ape..

1y ago

alamak 39w dh tu hehe. semoga dipermudahkan segala urusan sis.

akan sampai suatu masa, dia akan keluar jugak semua yg kita makan tu😂 sama cam saya.. jenuh kita paksa.

Sama dgn sy. Start 36 weeks susah nk membuang. Sy minum air oren. Baru lws

Cuba mkn pisang atau minum jus oren

1y ago

saya selalu dulu minum jus oren mesti ciritt. kadang rasa takut huhu

sy makn pisang jer .. alhamdulillah mnjadi

saya makan buah orange. hari2 membuang.

saya amalkn minyak kelapa dara

1y ago

kadang kalau makan.. rasa memulas then berak kan? kadang saya makan juga tu. tapii saya tk tahan nak hadap memulas tu :(