Bottle Baby

Hai boleh tak suggest brand botol susu yang betul2 sesuai untuk baby 3month dan yang tak nak botol susu

15 Balas

Personally baby I x pilih sangat brand botol, yg penting puting tu.. ada option classic atau wide neck. X kisah apa brand, klau baby dlm transisi dari direct latch ke botol, cuba cari yg wide neck / natural teats. Puting tu lebih dekat dgn bentuk nipple payu dara. 3-8bln Baby I pernah cuba brand Avent natural, feeding ok, cuma senang masuk angin (colic). Kena tepuk lama bg sendawa.. 9-13bln Lps tu guna Dr Brown’s wide neck (dgn anti colic tube). Feeding pun ok, cuma byk leakage.. sampai bib basah setiap kali feeding. 14bln ke atas Skrg guna botol pigeon, tapi letak puting Dr Brown wide neck (sama saiz), feeding, colic & kebocoran smua ok dh.. Baby boy skrg 15bln + 6hari 💪🏻