Pembesaran baby 1st trimester

Hai boleh tak bagi cadangan ape yg boleh bantu baby membesar di awal trimester sbb baby kecik smnggu lebih drpd tarik period n tarikh subur Setia kali scan ade membesar tapi saiz xngam dgn LMP Awal2 ni klau mnum anmun boleh besarkan baby tak ? Saye tak perlu minum air gula sbb umur

2 Balas

Ni normal sis. Jgn risau. Saiz baby akan lari seminggu lebih mcmtu tp doktor akan still ikut edd lmp. Nanti masuk trimester kedua baby akan cepat mmbesar. Sy awal2 pun mcmtu skg dh 32w dh terlebih pulak berat dia😅 Susu blh je mana2 asalkan sesuai dgn tekak atau takde alahan. Sy minum frisomum gold dari awal mengandung sampai sekarang.

Awal2 mmg lari sikit. Setakat seminggu lebih ok lagi. Nanti masuk 2nd trimester akan follow semula. Susu tu ikut bdn masing2..ada yg ok ada yg tak. Kena try & error.