Baby cepat membesar , EDD berubah

Hi ibu2, ada tak macam sya stiap kali scan je baby cepat membesar , smakin jauh jarak dari mggu spatutnya. Masa first scan dulu betul sama dgn tarikh period, 7wks. Scond scan masa 8wks 4days tapi tba2 measure jadi 9wks 2days. Third scan lagi, masa 11wks, tpi measure baby sbnrnya dah 12wks. Doctor KK tak puas hati, dia suruh lagi datang lepas 2 mggu nak scan balik. sbb risau EDD lain dah. ada tak macam ni? boleh share tak? Sya jadi curious, baby sya cepat membesar ke ape 😆 mungkin sbb sya takda muntah2, cuma mual je tapi masih boleh telan makanan.#bantujawab #ingintahu #firstmom

4 Balas

sama la sy scan haritu sepatutnya 11wks.. tapi doktor scan masuk 12wks2dy dah.. bnyk mkn agaknya ..

sis boleh bagi tips tak macam mana baby boleh besar .. sis makan apa je ?? baby saya kecik

2mo ago

ya kena makan or paksa makan jugak . jangan skip makan . kalau lapar balik, makan je even sikit. jangn bgi perut kosong . kalau baby sis kecik, tapi next scan ada progress membesar even sikit pun dah kira okay tu 😁

Sy juga dah lari seminggu… heeheh

kalau beza seminggu should be ok