Dokumen apa nak bawa pergi buka buku pink dkt KK

Hai boleh share list dokumen yg perlu dibawa untuk buka buku di KK ?

11 Balas

kena call kkia yg berdeketan rumah. tanya dulu tmpt sis duduk tu cover tak utk refer kkia yg sis call tu. nanti nurse akan bg date. apa dia mintak document dia akan bgtau. tk semua kkia sama document dia mintak. mcm tmpt sy dia nk ic sy bil utiliti sijil nikah tu je. suami bila2 bole dtg utk cek hiv. ada kkia mintak suami dtg sekali masa 1st appt. mcm sy bila2 bole yg penting jgn terlalu lambat suami nk buat. atleast 20 mnggu awal mcmtu. tu kt tmpt sy la.

tempat saya cuma perlu bawa suami shj untuk hiv blood test.. sebelum pergi kk, saya dh call kk dapatkan tarikh appointment buka buku, lepas tu beberapa hari sebelum tarikh appointment tu nurse kk call saya balik untuk dapatkan maklumat saya sebab nurse nak prepare buku pink siap2 sebelum tarikh appointment tu..kalau walk in mungkin prosedur buka buku ambil masa yang lagi lama..

saya pergi kk titiwangsa untuk buat temujanji IC sendiri dan suami sijil nikah bil utiliti - untuk pengesahan tempat tinggal buku check up anak2 sebelum ni - untuk rekod dalam komputer. misi nak rekod berat baby lepas lahir, bersalin normal @ ceaserean bawa suami untuk buat hiv blood test

2y ago

saya tak pasti. kena call klinik kesihatan untuk pencerahan.

Call kk yang awak nk pergi tu Mcm saya dulu Salinan ic Salinan sijil nikah Bil api dan air utk pgsahan alamat And kena bawak suami sbb nk buat hiv blood test

tempat saya kena bawa salinan ic suami isteri, salinan sijil kahwin dan gambar berukuran passport suami isteri ... tempat lain x sure la pula.

tgk tmpt kk area rumah awk... tmpt sya, disuruhnya bwk scan gmbr 2d,bil utiliti n sijil nikah

salinan ic kita dan pasangan salinan sijil nikah scan/strip upt bil elektrik/air

✅ Call kk buat appointment ✅ Bawa IC awk dan suami Itu sahaja

2y ago

Suami pun kena dtg sbb nnt dia kena sign and cek blood glucose

call kk terdekat.. setengah kk kena bt appoinment dlu

sijil nikah, bil utiliti, Ic awak dan pasangan