berat baby dalam kandungan

Hai .berapa berat baby mommys..sekarang n berapa week? Normal ke 31 weeks berat baby 1.9 kg?

145 Balas

normal je.. baby stiap mggu akn naik 200g... sy 34w .. berat baby 1.9kg.. dah bslin berat baby 2.76kg.. nampak kecik.. skrg dah 3bln x lrt dkung.. btw bia bby kcik dlm perut but normal atleast kite teran x skit sgt.. klu bby besar dlm perut nk teran tu memerlukan tenaga yg bnyak... by my own experience at ward

Normal rsnya... Sy at 32weeks brt btol2 1.7kg... Doktor kata tu brt normal. Nnt msk 36 weeks msti akn msk 2kg++ Sy plak mmg tk nk baby bsr @ brt. Biar mse bersalin klu blh bwh kg mintak spya sgalanya dipeemudahkn mse proses bersalin nnt. Takut klu baby bersaiz 'bsr' nnt. Lgi2 klu kna paksa bersalin awal.

Actually tak kesah sangat berat baby berapa asalkan dia membesar everu week dan tiap kali checkup berat menaik tu kira okay. Saya 31weeks haritu baby berat 1.4kg but doktor cakap takpe asalkan dia membesar. Now 33weeks tunggu lusa nak pergi checkup. Dr cakap normally 31weeks patutnya baby berat 1.7kg

5y ago

Sy 30weeks berat baby 1.3 kg

Mommy preggy kn? Cnfius plak... Ank sy lahir kecik..2.2kg...but nnt dorg akn cek drh sume pas brsalin..nk pastikn normal..since mmg keturunn sy lahirnye kecik..nk wt cane kn..da keluar nnt besar lah dy

Sama mcm sy.pregnant 31 week 1.9kg..Baby alhamdulillah skrang dah 27hari. Berat baby masa kluar 2.47kg.sihat walafiat baby.. Klu doc xkomplen baby shat la tu.. Yg pnting teruskn makan mknan bkhasiat...

Saya 35week berat baby 2.5kg, saya tak nak baby besar, biar dah keluar besar x apa sebab saya nk delivery normal 😥 dan tak nak koyak yg besar 😣😣 semoga semua berjalan lancar

normal atau tidak kena tanya doktor, doktor je boleh tgok perkembangan bayi bagaimana n seiring x dgn berat ibunya. Badan kita x sama..lain org lain perkembangannya

Sy baru ja scan tadi.. sekarang 37w berat bby dh 2.7kg dctor suruh jaga pemakanan risau takut bby membesar dgn cpt, kurang kan karbohidrat lebih kan protein

Sy preg twins. Msuk 33w. Baby berat baru 1.8 dgn 1.6 kg. Skrg tgh usaha nak naikkn berat bdn baby. Tp X tau cmna. Xkan nak mnum Susu stiap jam pula😂

Ya normal sebb Bby saya pun 31 weeks 1.5kg saja sekarang Dah 33weeks tak tau berat dia :) esok pi clinic harp naik berat lagi ☺