berat baby dalam kandungan

Hai .berapa berat baby mommys..sekarang n berapa week? Normal ke 31 weeks berat baby 1.9 kg?

145 Balas

Berat ok jer.. asal lepas 2.5kg masa lahir. Tu penting. Saya pun dok risau, badan kecik kurus..harap2 lepas target ,anak first 2.7☺️

Sy baru ni scan untuk 36w berat baby 2.86kg. Tp tu kan anggaran jea, taktau la pulak keluar nanti dia mmg besar atau kecik 😂

24 minggu 700gram. Kalau 31 weeks 1. 9kg tu normal. Biasanya doctor nak make sure by 30weeks berat baby dah reach 1kg minimum.

Sis boleh minta pendapat doktor yg scan baby sis, biasanya doktor akan explain berat baby normal atau lebih / kurang berat ...

saya 35w dah , berat baby saya 3.8 kg . doctor suruh berhenti minum susu takut susah nak bersalin 😂

5y ago

fernleaf je sis , bukan susu maternity . susu biasa

sy 33 weeks berat bby 1.9kg...normal la tu awk.sebab scan kadang2 xtepat sgt pn.kuar2 besa ade kuar2 kecik

Saya baru je balik kk scan 28w berat baby 1.2kg. Doc ckp normal je berat mcm tu skrg dgn usia dia.

Sya Bru scan 28week 1.1kg je dktor kte normal to enth lh mkn byk dh bby xnk Naik nk bt mcm mn

5y ago

Sama la..masa 28w scan 1.1 kg je..pastu last scan 34w dah naik 2.6kg..omgggg!!risau plak.takut baby besar sgt..tp dia membesar dgn sihat pun dah besar rahmatnya.alhamdulillah.moga anak2 kita sihat semuanya

As long bby dlm Tu okk.. rasanya klau lebih berat Tu yg ad masala kot... apapun.. smoga dpermudahkan

Saya haritu 33weeks 1.9kg.. Masa scan 29weeks 1.1kg. Doktor ckp okay, so okay lh insyaAllah..😊