39week already

Hai baby syg msih sronk duk dlm tummy mak ke.. Xnak kluar lg ni.. Ada ape tips lg ye. Bg mudah bersalin.. 😅 Boleh mumy2 semua kongsikan.

39week already
10 Balas

Maaf semua post sy ni hjung buln 10 tahun 2020 .skrg ank sy dh 3 bulan dh. Dh slmt brsalin dh.. Tme ksh bg tips. Sy bersalin tepat due sgt. Tp induce la 😅. Sy doa kn Mne2 ibu yg belum bersalin dipermudahkn sgla urusan ye. Aminn...

Boleh tengok youtube channel Bridget Teyler, dekat situ dia ada share cara nak induce labor naturally. Saya bersalin haritu pun 39 minggu 5 hari, mmg doa byk2 jgn la overdue 😆

nampaknya musim pkp ni kena jalan2 itik jela. nk2 cam sy ni x keje duk rmh je. harapkan berperang masak kt dapur je. bila bt keje lebih2 semput penat x larat la pulak🥴

sy 6 org ank 1 je yg awal due..itu pun lg 2 hr nk due..jka allah tk izinkn kuar..tk kn jd jg..doa je yg pnting smua slmt

Final trimester perlu senam sekurang kurangnya 30min untuk memudahkan kelahiran..

banyak kan berjalan macam biasa.insyaallah jalan di bawah kita akan terbuka.

Sy 40w3d blom brsalin lg.. Doakn sy DipermudahKn urusan bersalin 🙂

sy dh 38week 2day msih xdk tnda ii lg.. ermm due dh dkt 10/2

cuba banyakkan jalan itik sis . in syaa Allah cpt kluar 😘

tahnian ibu2.lama lagi duo saya