baby 9bulan

hai baby saya 9bulan, belum pandai passing mainan dari tangan kanan ke kiri, dia hanya memegang mainanya sebelah tangan sahaja, adakah ini normal? kadang kala dia juga tidak respon bila di pangil pada satu2 masa dan kadang2 memberi respon..saya keliru utk menilai tahap keupayaan normal baby saya..

3 Balas

Normal kot. ank sy 10 bulan bru pndai passing mainan ke kiri kanan. Mukin sbab ank suka msukan tgan ke mulut. Banyakan bermain dgn ank, klu bercakap biar depan ank. masa pkaikan bju bercakap dgn dia..main² ke main pekaboo ke.. Bercakap sepatah dgn dia, contohnya nak bg makan.. just ckp mamam. sy bt mcm tue je tuk tarik perhatian ank.

cuba alihkan perhatian dia bila dia pegang objek. kerapkan panggil nama dia, tp pelan2.

semoga dipermudahkan segalanya utk baby..Aamiin