Kuning baby

hai... baby baru 9 hari.. kuning baby semakin naik.. sesiapa ada petua tak nak turunkan kuning baby

3 Balas

try bg mandi bunga raya sis cmpr dlm air mandian...ambk dlm3@4 bnga .pastu rms dlm air tu...smbl2 bg mndi tu try la gsk2 skit kt baby tu bnga raya tu...insyallah trn...apa pun keep breastfeed,jgn mkn halia @ herba lain

Bnykkn bg ank susu bdn dan cmpur susu formula..ni nasihat dr doktor sndiri..pastu ibu elakkan halia,kunyit dan sebarang herba dan jamu..tgu kuning ank dh xde,bru ibu boleh ambil semua tu yer..

5y ago

sya pun doc.yg bg nasihat cmpur fm dan bf sbb kuning anak asik naik.mmg berkesan pas cmpur fm dan bf.kuning mkin turun.depend pd situasi,seboleh2nya biar bf tp klau kuning xturun juga.cuba cmpur fm.

Hai. Baby sy pun 9 hari. Alhamdulillah kuning cepat je turun. Banyakkan breastfeed & ibu tlg jgn mkn herba2 atau halia. Banyakkan mkn sayur & buah2 je dulu sampai kuning anak turun.