cyst

Hai , Assalamualaikum.......tadi dokter baru je scan..dia kata ad cyst...ad ke cara untuk mengecutkan cyst ni ???..risau sangat...skrg tgh pregnant 4 minggu 6 hari...

cyst
32 Balas

Berapa besar cyst sis ni? Saya masa scan 8w pun ada cyst sebesar 2cm. Then lepas scan semula 12w, cyst tu dh tkde. Doc inform cyst bole mgecut sendiri dan hilang. Ada cyst yg mmg xkan kecut.

Semoga kuat n tabah sis.. Smoga baby sis shat n dpmudahkan cyst tu hilang.. Bykn study cara ubat cyst n rajin2 cari pkmbgn ye... Smoga sis n baby shat slalu. Aamiin

Same jugk sye.. Tapi Alhamdulillah..cyst mengecut..cuma kena jaga pemakanan.. Yg membuat kan cyst tu membesar.. Sekrang da 31 minggu...b0leh g0ogle sis..

Sy pun smlm pegi scan doc ckp ade cyst 3cm. Katanya kalau 3cm dia bleh kecut sndiri. Tapi takut jgk la kalau dia mmbesar. Skrg sy week 6😣.

Betul sis..pengalaman sy, cyst akn kecut bile baby mkin besar. Jgn minum soya sepanjanh peknen. Klu x, cyst tu akn jd mkin besar, menghimpit baby

Sis amalkan minyak zaitun yg pahit tu .. dan pati delima.. alhmdlillah..before preggy sy amalkn..xd cyst.. skrg amlkn arctic sea.. alhmdlillah..

sy mula2 pregnant ank first, doc ckp ada cyst jgk.. refer hospital, doctor hospital ckp uri baru nk lekat... jd alhamdulillah, xde cyst

Jaga pemakanan. Elak ambil makanan dalam tin, ayam, soya. Sentiasa amalkan pati jus delima dan makanan2 sunnah

boleh kecut. dengan penjagaan makanan. sis kena banyak search pemakanan yang okay untuk kecutkan cyst..

Makan peria .. peria bagus sebab biras pun ade cyst amalkan peria alhamdulillah sekrng xada dah