Tolong mommy

Hai assalamualaikum mommy² semua saya nk tnya ada tak sini pernh keguguran 2kali saya nk tnya saya blum g klinik lagi tapi dah test mmng double line saya risau sbb saya baru hbs keguguran masa bulan 1.. skrng pregnant.. last period 5/3 saya xmkn apa² lagi blh ke saya beli folic asid kt farmasi...tolong anak first

4 Balas

Waalaikumusalam, saya pernah keguguran dua kali. Kandungan dua2 masa tu 7minggu. Kalau dah confirm pregnant. Better pergi consult doktor. Ambik terus folic acid. Masa Saya pregnant kali ketiga lepas gugur, doc terus bagi ubat kuat Rahim. Alhamdullilah kandungan ketiga saya survive. Kena banyak rehat & makan benda2 yang berkhasiat

Saya pernah gugur juga akhir tahun lepas, then doc suruh keep on makan folic acid sampailah kalau pregnant semula.. then kalau dah 2 line, confirm kena terus makan atau start makan.. Tahniah ya sis.. semoga kandungan sis sihat dan kita kuat tempuhi sama2.. Last period saya 2/3.. dekat2 je kita tu sis..hehe 🥰

Ye awak amalkan asid folic, beli ja kat farmasi. Insyallah, banyakkan bedrest sis, pemkanan pun sama. Semoga baik baik saja ya sis

Makan folic acid. Cari di farmasi.