berat anak tak sesuai dengan due date

Hai assalamualaikum ibu2 saya baru balik hospital kne ambik urine tdi kne seluk kne scan ingatkan contraction sakit perut pinggang macam segugut.. rupanya kencing kotor doktor bgi balik dia bekalkan ubat antibiotik dan ubat dalam paket bancuh ngan air tu.. tadi scan doktor cakap baby besar xsesuai dengan usia kandungan kalau ikut due awak 1/6 tapi baby awak saiz dah 29week lebih skrg dia dh 1.2kilo doktor suruh saya minum air gula esok di klinik pakar hospital ampang pagi malam ni saya kne puasa.. kalau scan due date saya 12/5 kalau ikut buku pink tarikh period yg xmenentu tu 1/6 pening dah.. hahaha pening??

1 Balas

Haah. Sama macam saya dulu. Baby besar . Baru 28 minggu baby dah 2.6kg..dia lahir 3.99. Kencing kotor jgk pastu lepas minum yg doktor bg tu terus okay dah kencing..😍

4y ago

Ok sis..4-4 ini i kena serah diri...