doktor kata kepala dan badan bayi besar tak ikut tarikh due...

Saya baru 34minggu, tapi doktor kata bayi dalam kandungan saya besar tak ikut tarikh due 22mei. Kepala dan badan sahaja yg besar.. kaki bayi ikut tarikh due.. esok kne minum air gula.. berat bayi 2.8kg normal ke? Ni baru anak sulung, tak ada pengalaman.. maaf bertanya.

2 Balas

sy masa 36w berat anak 2.6kg. ada gdm. diet control. doctor kata ok. baby lahir berat 3.25kg normal. yg saiz baby tu mungkin boleh mntk 2nd opinion? mcm sy scan kat luar. ada sekali tu sonographer tu kepala besar seminggu dr usia dia. then next week check up kt kk. doc kk kata takde la besar pun. normal je.

Sis dah buat detailed scan ke? Klu dah buat doctor akn explain knp baby besar mcm tu dan kita sbgai parents takkan rasa risau.

4y ago

Doktor kata, takut saya ada kencing manis atau keluarga yg ada sejarah kencing manis.. biasa kalau bayi besar ni bersalin normal ke atau czer?