Serah Diri Due to GDM

Saya ada dua tarikh due. Satu 17/11/23 (ikut date last period), satu lg 4/12/23 (ikut saiz baby mse scan), sebab period x teratur, jd doktor pilih due 4/12 dari awal pregnant. Sekali, last week checkup O&G, doktor suruh serah diri 16/11/23, siap kena seluk cek bukaan last week. Esok nya c/up dekat KK, kne bebel kenapa O&G seluk masa 36w. Dhlh first mom, mana lah taw. Nih pun dh bz exercise nk bg bukak jalan. Baby x bsr pon mse scan. 2.8kg utk 36w. Skrg confuse dh, 36w kalau ikut due 4/12. Klu doktor suruh serah diri 16/11 maksudnya baby dh 38w lah kn? 😭 Confuse nk kira

3 Balas

Confuse lah nak baca apa awak post ni. awak punya tajuk serah diri sebab gdm. Pastu bhgian bawah duk cerita pasal due date kena seluk dengan o&g la. Pastu ckp konfius kena serah diri awal. Kalau awak ada GDM mmg la kena serah diri awal tak kira la bila last period ke. Kalau lambat nnti baby akan jadi besar sangat and akan complication masa beranak. Yang dekat kk bebel kat awak tu siapa? Nurse ke o&g? Yang seluk awak tu o&g kan? Kalau yg bebel tu nurse, dia takde hak nak tanya macam2 sebab o&g mmg bidang dia. Dia lagi pakar. Nurse tu pembantu je. So kalau dah dapat date serah diri awal, ikut je apa yg dr cakap tu k

5mo ago

biaasa nyaa gdm memang dalam 38 w da kena serahh diri.. kebiasaanya laa. lagi .. nanti takut baby besar . apapon awak follow je ok date serah diri tu.. semoga allah mudahkann urusan awak.. inshallah aminn

aah betul awk...38w... sy pun Sama..kalau ikut tarikh period bersalin 12/12..tarikh scan 2.12 Dr follow tarikh scan .. now saya 38w++ saya pun serah diri 16/11...17/11 czer moga dipermudahkan urusan Kita bersalin nanti..ibu &anak selamat ♥️

6mo ago

aah betul..ukuran baby lebih besar dari tarikh period ..sy pun tkde gdm..scan 36w Haritu baby 2.5kg.. pregnant ni sy mmg plan nk brsalin Bulan 12..hihi ..ntah cmne jadi trawal pula😅 Rasa pelik juga🤭 apa2 pun syukur Kali ni baby Masih bertahan . .dh 2x keguguran sblmni...

saya pon ada gdm cik kena Sarah diri 2 minggu awal...xpi sy kena czer sebab baby besar..34 week dah 3kg

6mo ago

aamiin