Due date baby

Hi. Sy nak tanya. Sy scan dr bg tarikh due 12/6. Dia siruh ikut tarikh tu. Klau ikut period due 20/6.. Nak ikot yg mne ye sbnarnye? Tq

4 Balas

Ikut tarikh scan. kadang kadang tarikh period boleh jadi tak accurate, tak tepat sebab kita tak tahu waktu bila persenyawaan tu berlaku. Lebih lebih lagi orang yang period irregular. ikut tarikh scan sebab doc boleh kira size baby. Kalau ikutkan tarikh sis tu jarak dia tak lebih dari 2minggu. beza dalam 8hari. Should be okay. Macam saya scan pertama lain tarikh nya. Scan ke dua lain. Scan dekat KK pun lain. Jadi dr dekat KK ikut tarikh scan swasta sebab sebab lebih clear gambaran /ukuran size baby.

Dari doctor cakap dekat sy..ikut tarikh masa scan sbb dia accurate ikut size baby

1y ago

Yup betul tu sis sy pun dalam anggaran ikut due 12/6 juga. Doc pun cakap ikut besar baby

ikut tarikh scan sebab tu tarik perkembangan baby

tarikh scan.