Anak kerap muntah minum susu formula walaupun sudah sendawa

Hai, ada yang sesiapa pengalaman tak? anak saya baru sebulan lebih kerap muntah . Risau saya walaupun dah bagi sendawa pun dia keluar jugak

1 Balas

Muntah ke muak susu. Kena tahu beza muak susu dan muntah. Kalau muak susu normal sbb usus bayi sedang berfungsi. Muak susu tu mcm lendir susu beserta air liur . kalau muntah keluar memancut. keluar mengalir gitu. Muntah yg kerap tu kena jumpa doktor segera, risiko dehidrasi

2y ago

kalau kerap kena kira berapa kali sehari ya baru boleh bawa jumpa doktor. sebab bila tengah malam yang rajin muntah