Bayi kerap muntah susu and tak nak sendawa

tolong saya. apa yang ptut saya buat. bayi saya kuat menyusu tapi kuat juga muntah kan susu balik. dah berusaha suruh burp tetap jugak taknak burp. kalau burp pun tkluar muntah skli. #anak1st

5 Balas

baby mmng akan susah nak burp. kadang tu sejam lebih baru dia burp. tp,kena burp kan juga baru dia selesa tidur. lepas min terus dukung dia. urut belakang dr bawah ke atas,pusing2 kan dan tepuk lembut. jangan stress nak burpkan baby. sy dulu pun stress bila baby tak burp tp bila tak burp mmng dia akan muntah balik apa yg dia minum

Lepas menyusu kalau baby still tak burp. Mengiringkan dia. Baby saya macam tu dulu, since ngiring jarang dah muntah. Now dah pandai burp sendiri

Cuba lepas minum susu tu tegakkan badan bby pastu tepuk2 bahu dia... Sb biasa kalau bby di tegakkan macam tu lagi senang nk sendawa

..cuba sis tguk kat youtube the rytway to burp a baby.. byk cara dia. . And baby kadg lambat burp.. so kta kena patient..

klu muntah banyak perlu jumpa doktor puan.