Berat baby turun

Hai, ada x kt cni ibu2 yg bila bpuasa, berat baby turun. Ibu2 troskn bpuasa atau puasa selang2

2 Balas

Puan sedang hamil? Kalau saya dah tahu keadaan kandungan begitu, ia merisaukan saya tentang kandungan, saya buka puasa setelah tanya pendapat doktor adakah dgn berpuasa, berat kandungan berkurang? Nanti ganti puasa dan bayar fidyah sbb kita risaukan kandungan. Dlm Islam dah bg rukhsoh dgn mengharuskan berbuka puasa dlm keadaan ni. Cuma kena ingat kita niat , sahur, puasa mcm biasa sbb puasa wajib kan. jika rasa bimbang kan kandungan, berbukalah. Sebaiknya tanya doktor pasal perkara ni.

sy fully bf baby 6m

2y ago

Banyak typo 😅 ingatkan dah send blh edit. *naik 200g setiap kali cek up slps 6 bulan. Baru ni 100 lbh jd naik, dan carta tumbesaran normal. * asik - masuk *ber - berbukalah