Brestpump Tiny Touch OVAL Twins

Hai.. Ada sape2 pena pakai brestpump ni x? Okey x... Sy br beli tp masih blur2 nk guna... Pastu nk tanye.. Susu yg dh pumps dlm botol n plastik nk jaga dia mcm mana ye?

Brestpump Tiny Touch OVAL Twins
1 Balas

Saya tak pernah guna pump ini. Tapi cara nak simpan susu yg telah dipam ialah dengan memasukkan susu dalam breastmilk storage bottle yg telah dibersihkan dan sterilise atau dlm breastmilk storage bag bersih yg khas utk simpan susu ibu. Letak dalam peri sejuk dgn segera. Kalau nak guna susu tu dalam masa 2-3 hari boleh simpan kat bahagian fridge. Kalau nak simpan utk lebih dari itu, kena letak dlm freezer dan defrost dan panaskan botol dgn merendam botol dalam mangkuk berisi air panas hingga susu tu jadi suam .

5y ago

Thank youuuuuu soo muchhh......