susu untuk ibu hamil

Hai? ada sapa² minum susu ibu similac x? Bila bancuh susu tu memang berketul-ketul ke? Any suggestion untuk susu ibu yang best??

7 Balas

Bukan susu simulac tuh kene bancuh ngan air sejuk ke sis? Anyway I drank that milk, okay je but stop after doctor advise me not to. Saya ada GDM. So saya stop. Saya amek supplement aje after that.

Sy pun minum similac..mmg akn berketul2 bila dah bancuh, sy dah cuba mcm2 suhu..still sama, x suka mcm tu..sy dah tukar minum enfamama chocolate, @ blh try frisomum

Sya minum similac sblum ni.skrg dah tak sbb gdm minum susu hl je. Bancuh dgn air betul2 suam dah nak mcm sejuk2 skit baru tak bketul.jgn bancuh dgn air panas

4y ago

Gdm tu ada kencing manis masa ngandung so doktor suruh stop minum susu ibu mngandung ada gula.sya minum susu hl or dutchlady je

Air terlalu pns ms bancuh,berketulla jadinya ..ikut arahan kat packaging

kno bncuh dgn air masak biase je bru ok...

Dlu sy minum Frisomum

Anmum