Ada sesiapa tahu ??

Hai 4 hari lepas saya scan swasta dia kata itu kantung luar rahim tapi bila scan hospital besar dia kata itu bukan kantung.saya tak faham ..ada sesiapa boleh explain

Ada sesiapa tahu ??
9 Balas

Jgn percaya Sis awal sgt lagi tu.. jgn percaya n Jgn stress lagi 2mggu Sis pegi scan balik.. i bengang stress gila dgn clinic Yg I pegi scan mula2 dia pun ckp mcm ni smpai bagi i surat untuk refer ke hospital Tapi I tak pegi.. dia ckp after 2weeks dtg balik slama 2weeks tula I dilemma n stress dgr ckp dia i Mgandung luar rahim.. Belum smpai 2weeks i pegi scan dkt clinic lain Alhamdulilah ok je kedudukan bayi dlm rahim.. I tak pernah da pegi clinic tu dkt area rumah i smpai skrg i lalu pun i geram dgn doctor tu.. Alhamdulilah I pregnant December last year skrg Alhamdulilah baby dah 3bulan lebih sihat comel sgt… don’t give up sis Tggu lagi 1or 2week pegi scan lagi… ❤️

2y ago

Allah hai yeke awakkk ni saya baru smlm p ambik darah bacaan bhcg tinggi..doktor nak pantau je saya..asyik tvs dan scann takut pula saya..arini mmng saya tak pegi laa saya tunggu je la after 2/4 week kann awak🙏🙏terima kasih yer awakkk..tu la awak saya tak de bleeding atau sakit perut saya pun pergi je hospital goverment bila dia suruh saya bawa surat refer tu

I see. Kalau begitu, awak ikut je saranan doktor. Tak perlu stress. Bila awak tanya sini, awak akan dapat macam macam jawapan. Ikut sahaja saranan doktor ya. Saya takut awak stress dan risau. It's not good for you. Semoga semuanya dipermudahkan untuk awak🌹

2y ago

Oke awak terima kasih..silap saya p scan awal😿

masa sy check 15week ago, mcm ni jgk. tp yg besar sebelah tu cyst. cuba double check balik. tp klau cyst jgn risau. dia akan kecut nnti bila baby membesar.

2y ago

jgn risau dlm bpe mggu nanti try pg scan smula tp klinik yg berlainan. kte xtahu mgkn pndpt dktor berbeza. doktor sy kta normal kdg klau pregnant ada cyst. even xsemua yg lalui.

Yer ini nampak bukan kantung..klu kantung ada mcm gegelang disekitar bulatan tu..nmpk mcm cyst or fibroid..yg saya faham la..

2y ago

Ohhh oke oke awak terima kasih awakk😭😭🙏

Gambar ni xjelas tp rasanya ni bukan uterus.. blh jd sis ada cyst ka..

2y ago

Oh yeke harap kantung saya belum nampak lagi la yer

Tak minta further explanation from doctor?

2y ago

Ohh yeke awak!🥲rupa nya ramai juga kes macam saya yer awak..oke oke faham..kalau saya jumpa post dia saya akan komen kat situ..nak tahu step berikut nya..tq yer

Sye tk reti plak tgok mcm tu hehe Doc tkde explain ke ?

masa scan kat swasta tu dah berapa week pregnant?

2y ago

Oke awak terima kasih atas nasihat nya..doakan saya yer🥹🥹

awk positif pregnant ke? kdg ii tu cyst ke ? not sure...

2y ago

Klau cyst upt boleh double line yer awak?