jom share cara nak banyakkan susu badan selain ambil supplimen..

hafsa khayla #4bulan3hari

jom share cara nak banyakkan susu badan selain ambil supplimen..
9 Balas

tak perlu sebarang suppliment puan. yang penting kena faham konsep demand and supply. puan berkerja atau suri rumah? if bekerja kena jaga jadual pum. if hw just ikut demand baby. yg penting ibu jangan stress. banyakkan minum air masak. makan makanan yg berkhasiat. lebihkan protien serat dan buah.

Saya makan kurma saja, memang banyak susu, dan jgn sedih2 happy mindset ada bnyk susu. Alhamdulilah skrng baby da nak masuk 3bulan. Beli kurma ada promotion di shoppe rm3 sekotak. Brand yusuf taiyob. Sya beli bnyk2😊

minum susu. horlick, air teh halba, milo. roti jagung , jagung rebus, durian, kurma. yg ni yg serasi dgn badan.sekejap je dah penuh melimpah. yg penting kena kerap mkn dan minum, x boleh stress

4y ago

anak saya okay je. kena tgk pd kesesuaian badan masing2.

cuba kapsul fenugreek tak kesah brand apa for 1st try sehari 2 biji bila susu dah meriah sehari sebiji . etc, minum horlicks and oat . do not forget to drink plenty of water ☺️.

takpayah susah... rajinkan jee pump, or direct bg anak, kalau mmy pump, mkin kerap kosongkan breast.... mkin byk lH susu akn terhasil,

boleh join group Happy Breastfeeding Malaysia dkt facebook.. no need supplement tambahan.sayangi buah pinggang awk..

makan shaklee lecithin, minum horlick, makan kurma

selalu breastpump

Kerap kan baby menyedut

4y ago

Nipple crack ke sis? Huhu