Dilema Ibu Bila Shopping Online

Haa... Siapa buat perangai macam ni? Baik ngaku cepat! ?

Dilema Ibu Bila Shopping Online
108 Balas

Saya....!!! Slalu hrp bila brg2 smpi suami tiada dirumah. Abg poslaju@courier smpi dah knal kte dah slalu sgt hntr brg ke rumah. Hahahah... Ikutkn suami tk mrh pun, siap perli lagi "haaa... Rini brg apa plak yg sampi???" Beli gna duit sndri... Wlaupun mmg blh gna duit suami beli brg baby, tp tk puas... Nnt die byk tye, ckp baju byk sgt, dah lah. Baby pakai baju kjp je membesar. Pantang nmpk baju cantik2 keje nk beli je... Tp beli pun yg mrh2 je. Dah mmg murah pun kn online! Heee... Kdg2 smpi en. Suami yg suh beli online je sng, sbb mls nk g expo brg baby yg jauh2 & bersesak ramai org tu...

Hahahaha. Dulu masa memula Lazada bertapak di Malaysia around year 2013. I akan doa macam ni. Sebab i beli barang untuk my first baby dari Online. Pastu bayar pula COD melalui Taqbin. Hahahaha. Serius takut bila husband tahu. Walaupun murah, tapi takut. Tak tau kenapa. Hahahahaha. Dia tak marah pun bila dapat tahu. Hahahaa. Kelakar sungguh teringat moment tu.

Owh.. Tidak... Sebab barang sampai depan rumah.. Dia yg ambil.. Pastu dia sibuk tanya.. Barang apa lagi lah dia beli kali ni... 🤣🤣🤣 Tapi suami Sy pun kaki shopping online juga.. Haha.. Tapi tak leh nak kata pa la.. Brg dia lagi byk dari barang saya.. 😂😂😂

Nsib baik suami x bising siap ltak almat tmpt keja suami lg. Brg smpai suruh suami ambekkn. Sy jnis jujur je beli brg apa sbb mmg duit suami pon, skurngny2 tau duit abeh kt mna klau x kt bini, hihihi 😂😄

Suami xkisah ... Dia hulur duit ja .. jnji duit hbis brg mau ada .. Alhamdulillah , suami xbnyak cekadak .. persiapan brg² anak sulung smua dia serahkan kat sy .. dia cuma tnya , apa yg xckup lg ja 😅

Teringat dulu masa berpantang hampir hari2 posmen dtg hntr brg.. Dgn stokin, kain batik.. Jalan slow2 kuar ambik brg.. Suami blk keje tgk ade je baju baru.. Hairband baru.. Penangan dpt baby girl..

suami x kisah sbb saya beli pakai duit sendiri hahahahaha.. lg pun suami yg byr semua komitmen keluarga.. jd duit saya mmg dia x kacau langsung.. saya cuma guna duit saya utk diri sendiri..

saya nak beli pape mesti kene tanya husb.. husb jenis nk semua benda perfect.. mcm harga, kualiti.. so kalau main beli je nanti x ok mati kene masuk jumpe pendakwa raya..

Suami sdri yg belikn utk mak bby & bby kt shopee.Mak bby relaks je huhuhuhu 😂.Die cuma tnye utk mntk pandangn je.Lgi ade free shipping 11/11 mmg survey brng kt shopee.

hahaha....sya la tu,suami dh tau dh perangai isteri dia cmner.smpai je brg online,senyap je la sbb dia tau isteri dia beli brg yg perlu.kdg klau dia tau,dia tanya ape beli.

5y ago

sbb kdg dia pun galakkn beli online.suami pun sm sekli.