Craving Durian

Hi guys. Nk tanya ni. I dh 22 weeks pregnant and hari tu teringin sangat nak makan durian. So i beli and makan dlm 2 ketul jaa. Lepas dah makan ade orang ckp tak baik untuk baby. Betul ke? Rasa bersalah pulak.

6 Balas

Ikut pada ketahanan bayi dlm perut.. Sy mkn durian baru jatuh dlm 5 biji.. Kandungan masa tu 6 bln.. alhamdulillah baby tkde apa.. Tp dia over aktif.. Mngkin sbb panas..

hehehehe saya mmg hantu durian. saya makan 9 ulas. mungkin depends pada badan. takut juga masa check gula. nasib baik 4.6 je heheheh

Xdelah. Sy mkn 8-11 ulas. 😂 Baby ok je. Tapi. Kalau jenis tak tahan panas jgn mkn byk, 2 ulas tu ok.

makan ala kadar okey jee.. mkn sampai berbiji-biji yg tak okey.. kandungan gula yg tinggi tak elok.

Sy pun mkn 7-10 ulas mase 15 week.. Selang 2 3 hari mkn lg 7-10 ulas.. Alhamdulillah bby ok je

Sy mkn jgk. Ok je. Tp durian ni manis. X boleh mkn byk 😂