Assalamualaikum.. sy hamil 31 minggu 3 hari sedang mengalami sakit gigi..boleh ke saya cabut gigi?

Gigi saya dah begoyang..tak sanggup nk tahan sakit. Apakah kesan pada baby saya jika saya cabut gigi..

4 Balas

hye awak, pergi je klinik cek, if rasa tak tahan sangat dentist akan cabut, saya baru lepas cabut masa 34w gigi berlubang dalam tak boleh tampal, nak makam minum tak boleh siksa. Nasib boleh cabut, tapi dr akan cek kita ada darah tinggi or kencing manis.