Assalamualaikum Mommy,, Sp Disini On GDM masa Pregnant, Boleh Share Pengalaman Tak, Saya Minggu Depan Dah Start Chek Bsp, Huhuhu

On GDM pregnant 17weeks6day

9 Balas

Saya dapat tau kena gdm masa 13w. Start dari tu smpai bersalin kena check bsp setiap 2 minggu. Disebabkan ada gdm jugak saya kawal pemakanan. Elakkan buah anggur, lebihkan makan buah oren atay jambu batu - elok utk hb. Makan nasi ikut pinggan malaysia. Nasi, protein, sayur dan buah. Sy selalu makan sayur bayam supaya hb maintain. Boleh makan manis2 tapi kena kontrol. Nasihat saya awak jangan kontrol pada masa nak check bsp je tapi sebaiknya jaga pemakanan dan makan makanan berkhasiat sepjg kehamilan ni