Stress la dengan gdm.. kena ulang alik klinik pula.. macam mana nak kekal tenang dan gembira?

Gdm diabetes

1 Balas

Beli glukometer, puan. Bawa glukometer ke KK. minta izin nurse/ doktor nak buat BSP di rumah. Nanti nurse cek glukometer puan dan klinik tairly tak dan berapa beza bacaan glukometer. Nak glukometer murah dan maintenance mampu beli, beli brand sinocare. Boleh join group FB Kelab Pesakit Kencing Manis / Diabetes (LCNS/ NO SUPPLEMENTS). Ada moderator jual 1 set glukometer, dan dia siap setting glukometer sbb manual Sinocare Bahasa China. Ada juga ibu GDM yg kawal bacaan gula dgn baik dlm group tu. Moga bermanfaat.