Gatal gatal tangan dan terasa pahit di mulut selalu tidur dan tidak berselera makan nasi tidak munta

Gatal gatal tangan

2 Balas

Jumpa doktor. Pergi klinik utk dptkn ubat yg sesuai dgn penyakit & if pregnant kena beritahu supaya dia bg ubat yg sesuai utk ibu hamil cth mcm calamine. Saya if gatal tangan yg biasa boleh sapu calamine. Tapi kalau guna calamine tak berkesan saya pakai betametasone. If pakai betametasone pun tak berkesan saya pakai hydrocortisone. Senang cerita jika dapat ubat tapi masih tak berkesan boleh minta ubat yg lebih kuat. If fungus jenis kt tgn pakai anti fungal beli kat farmasi punya lagi kuat/berkesan berbanding klinik punya ubat. Fungus susah sikit mati sbb dia tetap ada wlupn nmpk mcm dh mati sbb kdg2 lama nnt dia muncul semula so kena sapu ubat hari-hari. Cepat sembuh ye.

terasa pahit tu sy prnh alami mse first baby, yg second baby trse manis plak kt mulut rse xselesa jg ..tpi normal je tu sis..yg gatal2 tu kalau membimbangkn better rujuk doc